Tilmelding: Sværdets kraft

For at kunne tildele museumsbesøg, teaterforestillinger, elevhæfter osv. korrekt, skal vi bruge oplysninger på den enkelte klasse. Tilmeld derfor klasserne med kontaktoplysning på den koordinerende lærer, så vi er sikre på at have de rigtige oplysninger.

Tilmelding

Så snart du har tilmeldt dig et projekt, vil du modtage en automatisk kvittering på mail. Har du IKKE modtaget denne kvittering efter et par minutter, er tilmeldingen ikke gået igennem. Forsøg igen og tjek, at du får udfyldt alle felterne korrekt. Har du rettelser til tilmeldingen så kontakt jesper@kirkekvist.dk. 

SVÆRDETS KRAFT

Om kamp, kærlighed og kristendom i korsriddertiden

Lad dine elever dykke ned i den spændende historie om brødrene Svend og Eskil, henholdsvis biskop over Viborg og kriger. De drog på pilgrimsfærd til Jerusalem og døde i år 1153 – Eskil efter sigende ved Jordanfloden ”overvældet af nåde” og Svend kort efter.

Hvem var de? Hvad bragte dem til Jerusalem? Og hvordan havde de gjort sig fortjent til en plads i haven ved en af Jerusalems mange kirker – Pater Noster kirken på Oliebjerget?

Brødrenes forunderlige historie, genfortalt i nyskrevet graphic novel af Jan Kjær, danner udgangspunkt for et projekt om korsriddertiden i kristendomskundskab, dansk og historie. Projektet rummer en værklæsning, forslag til tekstanalyse, arbejde med korsriddertiden, historiske kilder og kildekritik, og dykker ned i kristendomsfaglige begreber som tilgivelse, det hellige og treklangen: liv - død - ny begyndelse. Desuden lægges der op til et arbejde med centrale symboler som kors og vand på baggrund af centrale bibelske tekster og kristne ritualer.

Til projektet hører en hjemmeside med bogen indlæst på lydfiler af skuespiller Morten Hemmingsen, digitalt lærerkursus, videoer til undervisningen, bilag til print mm.

  

Projektet indeholder: 

  • Lærervejledning med undervisningsoplæg og baggrundsstof
  • Et klassesæt af Jan Kjærs graphic novel
  • Adgang til projektets hjemmeside

Udbydes: marts - april 2021

Klassetrin: 5.- 7. klasse

Lektionsantal: 10 lektioner

Fag: Kristendomskundskab, dansk og historie

Tilmeldingsfrist: 14. august 2020