Tilmelding: Frihed og fællesskab

For at kunne tildele museumsbesøg, teaterforestillinger, elevhæfter osv. korrekt, skal vi bruge oplysninger på den enkelte klasse. Tilmeld derfor klasserne med kontaktoplysning på den koordinerende lærer, så vi er sikre på at have de rigtige oplysninger.

Tilmelding

Så snart du har tilmeldt dig et projekt, vil du modtage en automatisk kvittering på mail. Har du IKKE modtaget denne kvittering efter et par minutter, er tilmeldingen ikke gået igennem. Forsøg igen og tjek, at du får udfyldt alle felterne korrekt. Har du rettelser til tilmeldingen så kontakt jesper@kirkekvist.dk. 

FRIHED OG FÆLLESSANG

Alsang 2020

Lær om frihed og fællessang under besættelsestiden. Hvordan var det at være barn i vores eget lokalområde under besættelsestiden? Gå på opdagelse i lokale thinglinks, og hør hvordan friheden og hverdagslivet blev påvirket af krigen - set med børneøjne? 

I anledning af 75-året for Danmarks befrielse den 4. maj i 1945 udbyder KViST projektet Alsang 2020 - et udskudt projekt fra forrige skoleår grundet corona. I mellemtiden er det blevet tydeligt for alle, at temaet om frihed er lige så aktuelt i dag som for 75 år siden. Alle elever har pludselig fået erfaringer med frihedsberøvelse, forsamlingsforbud, isolation og at savne den normale hverdag, - erfaringer man som lærer kan relatere til gennem hele projektet.

I dette projekt vil eleverne finde svar på de indledende spørgsmål, men de vil også arbejde med FNs børnerettighedskonvention, og lære om forskellige typer af frihed. De vil høre om frihedskamp og frihedsberøvelse, illegale blade og propaganda. De vil opleve frihedens udtryk gennem salmer og  sange, og lære hvad alsang egentlig er for noget, og hvorfor mødtes folk for at synge sammen?.

Ud over alt det ovennævnte, er der to ekstra tilbud til klasserne:

I kan deltage i et virtuelt alsangsstævne den 7. oktober kl. 10-11.15. Her vil eleverne ude på skolerne deltage i en live streaming med Sille og Palle og synge med på udvalgte sange fra projektet. Ønsker I at deltage i denne event, så angiv det ved tilmeldingen, og så vil I modtage yderligere information om det praktisk og tekniske senere.

Endelig er der mulighed for at komme på udflugt til Holbæk Museum og opleve en frihedskæmpers bolig og høre om familiens liv under besættelsestiden. Til nogle af rundvisningerne vil der være mulighed for at få gratis kulturbus stillet til rådighed. Ønsker I et museumsbesøg, så angiv det ved tilmeldingen. I kan med fordel også gå ind i dette SKEMA (åbner et excelark) og ønske en specifik dag og tidspunkt. Skriv også om I ønsker at benytte kulturbussen. 

 

Projektet indeholder:

  • Lærervejledning med baggrundsstof mm.
  • Virtuelt alsangsstævne d. 7. oktober 2020
  • Mulighed for museumsbesøg i Holbæk
  • Klassesæt af elevhæfter
  • Hjemmeside med bla. thinglinks

Udbydes: september-oktober 2020

Klassetrin: 4.- 6. klasse

Lektionsantal: ca. 10 lektioner

Fag: Dansk, kristendomskundskab, historie og musik

Tilmeldingsfrist: d. 14. august 2020