Tilmelding: Den store tidsrejse

For at kunne tildele museumsbesøg, teaterforestillinger, elevhæfter osv. korrekt, skal vi bruge oplysninger på den enkelte klasse. Tilmeld derfor klasserne med kontaktoplysning på den koordinerende lærer, så vi er sikre på at have de rigtige oplysninger.

Tilmelding

Så snart du har tilmeldt dig et projekt, vil du modtage en automatisk kvittering på mail. Har du IKKE modtaget denne kvittering efter et par minutter, er tilmeldingen ikke gået igennem. Forsøg igen og tjek, at du får udfyldt alle felterne korrekt. Har du rettelser til tilmeldingen så kontakt jesper@kirkekvist.dk. 

DEN STORE TIDSREJSE

En visuel rejse gennem kirkens historie

Tag eleverne med på en tidsrejse! 

Gennem en nyproduceret tegneserie med børnene Ida og Alfred oplever eleverne en dramatisk fortælling om kirkens historie og kristendommens udvikling i Danmark gennem 1000 år.

Eleverne får indblik i sammenhængen mellem kirkebygningens udseende og kristendommens udvikling. De møder vikingetidens trækirker, middelalderens først romanske og siden gotiske landsbykirker, reformationstidens nye kirkeinventar, barokkens finurlige figurer og den helt moderne og eksperimenterende kirkebygning.

I forbindelse med projektet tilbydes eleverne et besøg i den lokale kirke, hvor de skal på skattejagt efter spor fra kristendommens historie.

Projektet afrundes med et kreativt forløb, hvor eleverne bygger flotte modelkirker fra forskellige tidsaldre. I forbindelse med det kreative produkt, har eleverne mulighed for at deltage i en konkurrence og vinde en tur til Roskilde Domkirke, hvor kongernes kirke udfoldes.

Mulighed for lærerkursus: Du kan læse mere om lærerkurset Vi bygger kirke og tilmelde dig her.

 

Projektet indholder:

  • Lærervejledning med undervisningsplan og baggrundsstof
  • Klassesæt af tegneserie
  • Hjemmeside
  • Besøg i den lokale kirke
  • Lærerkurset: Vi bygger kirke

 

 

Udbudt: Marts - april 2021

Klassetrin: 3.- 4. klasse

Lektionsantal: 8-10 lektioner

Fag: Kristendomskundskab, dansk, historie og billedkunst

Tilmeldingsfrist: 14. august 2020