Tilmelding til Alsang 2020

  1. Angiv hvad klassen ønsker at deltage i:

ALSANG 2020

Frihed og fællessang

Lad dine elever være med til at fejre en skelsættende og lærerig mærkedag. For hvordan føles det at få indskrænket sin frihed, og hvorfor stimlede danskerne sammen om at synge?

I anledning af 75-året for Danmarks befrielse den 4. maj i 1945 udbydes projektet Alsang 2020.

Projektet er både et lokalt og et nationalt projekt. På nationalt plan er Alsang 2020 udviklet af Grundtvigsk Forum, Dansk Forfatterforening og Spil Dansk, og DR medvirker til at udbrede projektet til hele landet via deres medier, kor og orkestre. Der bliver udarbejdet et undervisningsmateriale på nationalt plan målrettet mellemtrinnet. Dette materiale udbydes ligeledes af KViST og udgør et af projektets tre elementer. Ud over det nationale undervisningsforløb, udarbejder KViST et mindre materiale med både en tydelig lokal og kristendomsfaglig vinkel.

Temaet frihed løber som en rød tråd gennem hele projektet. Det historiske nedslag tager udgangspunkt i, hvordan børnenes oplevelse af frihed i hverdagslivet blev påvirket under besættelsen.

Inden for faget musik arbejdes der med fællessang af kendte salmer og frihedssange, og der er mulighed for at deltage i en lokal sangskrivningskonkurrence, hvor eleverne skriver deres egen frihedssang ud fra en nykomponeret melodi til projektet.

Projektet afsluttes med et alsangsstævne (stævne med fællessang) mandag den 4. maj 2020, hvor eleverne synger de indøvede frihedssange sammen med elever fra mange andre skoler.

Husk ved tilmeldingen at angive, hvis klassen ønsker at deltage i et alsangsstævne i Ringsted eller Nykøbing den 4. maj 2020. Angiv ligeledes om jeres klasse ønsker et museumsbesøg hos Museum Vestsjælland i Holbæk, hvor eleverne kan se en frihedskæmpers hjem.

 

Projektet indeholder:

•  National og lokal undervisningsvejledning.

•  Alsangsstævner i Nykøbing og Ringsted den 4. maj 2020

•  Museumsbesøg i Holbæk

Udbydes: marts-4. maj 2020

Klassetrin: 4.- 6. klasse

Lektionsantal: ca. 10 lektioner

Fag: Dansk, kristendomskundskab, historie og musik

Tilmeldingsfrist: D. 16. august 2019